Центр ДП та ВПВ запрошує молодь до занять у гуртках військово-патріотичного напрямку
Суббота, 27.04.2024, 01:58

Центр допризовної підготовки та військово-патріотичного виховання. ДЮВПК"Сатурн"

Главная » 2017 » Июнь » 18 » Житомирський обласний збір-змагання "Школа безпеки - 2017"
07:58
Житомирський обласний збір-змагання "Школа безпеки - 2017"

З метою популяризації здорового та безпечного способу життя серед дітей і молоді, підвищення рівня їхньої практичної підготовки до дій у надзвичайних ситуаціях, з 14 по 16 червня в лісовому масиві у селі Дениші Тетерівської об’єднаної територіальної громади проходив обласний збір-змагання юних рятувальників «Школа безпеки».

Участь у них взяло 17 команд-переможців районних етапів змагань. За умовами гри підлітки жили усі три дні на відкритій місцевості у власноруч встановлених наметах.

Хлопці та дівчата проводили пошуково-рятувальні роботи в умовах природного середовища та надавали першу долікарську допомогу постраждалому. Крім того учасники долали висоту за допомогою альпіністського спорядження та рятували людей на воді. А також на швидкість одягали спеціальний костюм Л-1, що служить для захисту шкіри від небезпечних факторів ураження хімічною і бактеріологічною зброєю.

Нелегким, але азартним виявилося і подолання етапу «Бойове розгортання та гасіння пожежі», яке складалося з декількох окремих етапів. Естафета вимагала неабиякого фізичного загартування учасників, але участь в ній приймали й дівчата. Зокрема, за результатами етапу «Бойове розгортання та гасіння пожежі» перемогу здобула команда з Ємільчинського району, другими стали представники Баранівської громади, а почесне третє місце посів м. Бердичів.

Загалом чимало важких і складних дистанцій техногенного та природного характеру подолали юні рятувальники, перш ніж дійшли до фінішу. Умовні екстремальні ситуації вимагали від учасників зібраності, знань, швидкої реакції і відповідних дій. І, звичайно ж, гарної фізичної підготовки.

За результатами змагань у загальному підсумку бронзовими призерами стали юнаки з Попільнянського району, срібними – учасники Баранівської громади. А абсолютними чемпіонами за підсумками усіх випробувань стали школярі із Коростишівського району. Переможці змагань отримали кубки та грамоти за свої досягнення, але юні вогнеборці також здобули спецпризи від облорганізації ДПТ України та Управління ДСНС в області за перемогу на етапі «Бойове розгортання та гасіння пожежі». Крім того організатори змагань нагородили всіх інших учасники за активну учать та особистий внесок у розвиток руху «Школа безпеки» заохочувальними грамотами.

Просмотров: 1581 | Добавил: Saturn | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
  • Етапи районного змагання "Сокіл"( "Джура") (59)
  • Спальники і гідрокостюми (3)