Центр ДП та ВПВ запрошує молодь до занять у гуртках військово-патріотичного напрямку
Суббота, 20.04.2024, 12:43

Центр допризовної підготовки та військово-патріотичного виховання. ДЮВПК"Сатурн"

Главная » 2014 » Январь » 16 » Школярі із Житомирської області стали призерами «Школи безпеки»
20:22
Школярі із Житомирської області стали призерами «Школи безпеки»

П'ять призових місць і гран-прі вибороли школярі Житомирської області у Всеукраїнському творчому конкурсі «Школи безпеки». У конкурсних роботах школярі успішно демонстрували свої таланти, а також уміння пропагувати правила особистої та колективної безпеки серед ровесників.

Нагородженням переможців та виходом збірки казок «Казкові рятувальники» завершився Всеукраїнський конкурс дитячо-юнацької творчості «Безпека в житті - життя у безпеці» -2013». Конкурс організований Всеукраїнським громадським дитячим рухом «Школа безпеки» (ВГДР «Школа безпеки») за сприяння Державної служби України з надзвичайних ситуацій, Міністерства молоді та спорту України, навчально-методичних центрів цивільного захисту та безпеки життєдіяльності областей України. Партнером творчого змагання виступила Група компаній «Фокстрот» в рамках соціального проекту «Школа безпеки» під девізом «Комфортно там, де безпечно».
Конкурс «Безпека в житті - життя у безпеці» -2013»проводився в три етапи: шкільний (районний), регіональний (відбірковий) і всеукраїнський (заключний). У ньому взяли участь понад 10 000 дітей віком від 6 до 17 років. На фінал надійшло понад 500 робіт з 17 регіонів України, а переможцями та призерами конкурсу стали 105 чоловік і більше 100 дітей були відзначені дипломами.
У новорічні свята подарунки від організаторів конкурсу отримають і школярі Житомирської області. Так, у номінації «Малюнок» члени журі конкурсу у середній віковій категорії присудили І місце за живопис «У Вогняному двобої» 13-річної Владислави Пісковський із ЗОШ №26 м.Житомира. І місце в номінації «Фото» дісталося 10-річному вихованцю Романівської гімназії (п. Романів, Житомирської області) Павлу Карпову за фотороботу «Безпека в побуті». У середній віковій групі в номінації «Вірш» першою стала Вероніка Рафальська - тринадцятирічна школярка КРЕМНЕНСЬКИЙ ЗОШ І-ІІІ cт. Лугинського р-ну - за вірш «Ми Обираємо здоров'я, ми Обираємо життя». У цій же номінації, тільки в старшій віковій групі школярка з Бердичева Вікторія Тонкевич (Бердичівська ЗОШ І-ІІІ ст. № 8 ) отримала третє місце за вірш «Рятувальник очима дітей».

Журі відмітили казку на тему пожежної безпеки 12-річної Даші Маслової з Новогуйвинське гімназії Житомирського району, де школярка оповідає «Як вогник з вогнем подружився». Даші присудили третє місце у середній віковій категорії .

«За майстерність» роботи Гран-прі конкурсу отримав 16-річний Віктор Гайдай з Романівської ЗОШ І-ІІІ ст. (п.Романовка, Романівського р-ну). Його оригінальна модель пожежної машини з пластеліну була визнана найяскравішою і креативною.
Навколо важливої соціальної проблеми об'єдналися дорослі і діти, адже смертність від нещасних випадків невиробничого характеру в 2012 році становила 978 дітей у віці до 14 років.
Кульмінацією конкурсу став вихід у світ книги «Казкові рятувальники» під рубрикою «Автори - діти» для дітей дошкільного та молодшого шкільного віку. Це збірка з 16 казок - кращих робіт учасників конкурсу «Безпека в житті - життя у безпеці ».

Організатори « Школи безпеки » , продовжать роботу в новому році , щоб навчити ще більше маленьких українців правилам поведінки, які роблять життя і комфортним, і безпечним!

www.0412.ua http://www.0412.ua/news/454976

Просмотров: 1290 | Добавил: Saturn | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
  • Етапи районного змагання "Сокіл"( "Джура") (59)
  • Спальники і гідрокостюми (3)