Центр ДП та ВПВ запрошує молодь до занять у гуртках військово-патріотичного напрямку
Среда, 24.04.2024, 16:24

Центр допризовної підготовки та військово-патріотичного виховання. ДЮВПК"Сатурн"

Додаткова інформація

Главная » 2015 » Май » 17 » «Поразкам і лиху скажемо «ні»! Хай буде спокій на всій землі!» (Команда "П'ятий елемент" ЗОШ 5)
16:40
«Поразкам і лиху скажемо «ні»! Хай буде спокій на всій землі!» (Команда "П'ятий елемент" ЗОШ 5)
Адміністрація Житомирської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №5 та керівництво команди «П’ятий елемент» тісно співпрацює з ГУ МНС України в Житомирській області та навчально-методичним центром цивільного захисту та безпеки життєдіяльності в Житомирській області.
На базі пожежної частини №1 та водної рятувальної станції м. Житомира досвідчені рятувальники, інструктори, методисти допомагають дитячому юнацькому об’єднанню юних рятувальників «П’ятий елемент» знайомитися з рятувальною технікою, навчають діям в надзвичайних ситуаціях. Завдяки таким плідним заняттям все більше учасників обласного Руху «Школа безпеки» своєю майбутньою спеціальністю обирають професію рятувальника, вступають до навчальних закладів МНС України або після армії йдуть працювати в пожежні частини, загони рятувальної служби.
Активна пропаганда Всеукраїнського громадського дитячого Руху «Школа безпеки» привела до широкої зацікавленості в області цією справою.
Дитяче об’єднання юних рятувальників «П’ятий елемент» Житомирської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №5 є постійним учасником та неодноразовим призером міських та обласних зборів-змагань юних рятувальників «Школа безпеки», які проводились згідно Плану основних заходів з підготовки цивільного захисту населення Житомирської області.
Команда «П’ятий елемент» Житомирської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №5 протягом у 2014 році зайняла І місце в рамках Житомирського збору-змагань «Школа безпеки», та посіла ІІ місце у обласному етапі Всеукраїнського громадського дитячого руху «Школа безпеки».

Дитяче юнацьке військово-патріотичне об’єднання «П’ятий курінь», під керівництвом вчителя «Захисту Вітчизни» Пєнишева О.В., у 2015 році зайняли першість у міських та ІІІ місце на обласних змаганнях Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри "Сокіл" ("Джура").
Запобігання виникненню надзвичайних ситуацій техногенного походження і забезпечення зменшення збитків і втрат у разі стихійного лиха, аварій, катастроф, вибухів і великих пожеж – основне завдання Цивільної оборони.


Тому для того, щоб запобігти людським жертвам, щоб захистити своє життя, у загальноосвітніх закладах впродовж навчального року вивчаються правила поведінки і дії при надзвичайних ситуаціях.
В загальноосвітній школі №5 23 квітня 2015 року було проведено день цивільної оборони. Цей захід проходив як підсумкове заняття з практичної перевірки рівня знань та навичок, отриманих учнями упродовж року, а також у якості підготовки захисту навчального закладу до надзвичайних ситуацій.
На уроках школярі відпрацьовували навички поводження у надзвичайних ситуаціях – вихід із приміщення шкіл відповідно до планів евакуації під час пожежі, вибуху, розлиття небезпечних речовин. Окрім того, перед школярами виступив представники із пожежної безпеки, провідний інспектор Житомирського міського відділу Управління ДСНС України у Житомирській області Палюк Олександр Леонідович, які доводив до них правила безпечної поведінки в побуті та на вулиці, вчителі показували навчальні відеофільми, а також проводили уроки у формі вікторин. Молодші учні демонстрували навички одягання протигазу, старшокласники – правила користування вогнегасником та надання першої медичної допомоги. Старшокласники показували дітлахам як одягати бойовий одяг, прокладати рукавну лінію, гасити пожежу, а також продемонстрували аварійно-рятувальне обладнання, яке використовується при ліквідації надзвичайних подій.
Категория: м. Житомир | Просмотров: 930 | Добавил: vedo | Теги: Школа безпеки | Рейтинг: 4.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
  • Етапи районного змагання "Сокіл"( "Джура") (59)
  • Спальники і гідрокостюми (3)